Skapande Skola

Naturhistoriska museet 22 mars

Tisdagen innan påsk besökte en grupp elever ur så 4-6 Naturhistoriska museet. Eleverna fick gå runt på egen hand. De valde ut ett djur och tecknade av det – mycket uppskattat!

 

Röhsska museet 17 mars

Eleverna i så 5 besökte Röhsskas utställning om skulptören Lisa Larson. Vi fick lära oss en massa om hennes figurer och alla fick själva pröva på att skulptera i lera. Detta blev en fantastisk uppstart för vårt eget skulpteringsprojekt!

 

Konserthuset 8 mars

I tisdags besökte våra 2:or och 3:or Göteborgs Konserthus. Vi såg föreställningen ”Himmel & Jord” som handlar om olika teorier om vad som händer efter döden.

 

 

Masthuggsteatern 26 februari

I fredags var vi på Masthuggsteatern med elever från mellanstadiet. Vi såg föreställningen ”Hem”

Hem

I foajén fick eleverna pricka in var de var födda och var de bor nu på en stor karta. Plötsligt blev lilla Ale fullt av prickar!

IMG_2262

Föreställningen handlade om hem och hemma – vad är hem för dig? Kan man ha flera hem?

Masthuggsteatern februari 2016

 

Göteborgs Stadsmuseum 23 oktober

Fredagen 23 oktober besökte ca 30 högstadieelever Göteborgs stadsmuseum. Där fick vi bland annat ta del av utställningen ”(O)mänskligt” som handlar om hur människor behandlar varandra. Detta är en del i vårt arbete om medmänsklighet och välkomnande av ensamkommande flyktingbarn i kommunen.

(o)mänskligt

 

Göteborgsoperan 23 oktober

Samma elever gick sedan på konsert på Göteborgsoperan tillsammans med ca 40 mellanstadieelever. Vi njöt av föreställningen ”Planeterna” där vår egen Amanda Andersson deltog i diskantkören.

IMG_2124

 

Repslagarmuséet Älvängen 2 oktober

Nu har vi genomfört vårt första projekt inom ramen för Skapande Skola. 70 elever besökte förra fredagen Repslagarmuséet i Älvängen. Vi fick lära oss om olika material som används för att göra rep och som avslutning fick eleverna själva pröva på att slå egna rep: